Velkommen til Børnehuset Melby
Børnehuset Melby er en integreret institution med børn fra 0 – 6 år. I vores børnehus har vi 3 vuggestuegrupper og 3 børnehavegrupper. Børnehuset er lige nu normeret til 28 vuggestuebørn og 48 børnehavebørn. Vi er placeret lige ved siden af Melby skole og har naturskønne omgivelser. Vi har en meget stor legeplads med masser af store træer og buske. Vi har en bålhytte, en fodboldbane, cykelbane, et krea/værktøjs værksted, sansehaver med bærbuske, klatretårne, gynger og meget meget mere. Vi har også en stor uopvarmet hal som vi kalder laden, den deler vi sammen med klubben. I huset er der også ansat en ressource pædagog med ledelsesfunktion, som varetager særlige børneindsatser sammen med det øvrige personale. Huset har også en sprogansvarlig som står for planlægning af sprogvurderinger, udarbejdelse af handleplaner og særligt sprogarbejde med børnene. Vi arbejder ud fra ugeplaner og har blandt andet tur dag hver uge og fokus på nedestående årshjul. Lige nu, her i slutningen 2024 er vi i gang med en DGI certificering for at skabe større bevægelsesglæde blandt børnene, vi er fuldt ud DGI certificeret i Maj 2025.
Madordning
I vores køkken har vi nogle skønne køkkendamer som også har fokus på det bæredygtige køkken. De laver både formiddagsmad, frokost og eftermiddagsmad. Madordningen har et sølv mærke i økologi, som står for 60-90%.
Foruden økologi tænker vi også lokalt, regionalt og nationalt i vores indkøb. Vi køber f.eks. danskproducerede bælgfrugter, som ikke er økologisk certificerede, men dyrket uden brug af sprøjtemidler. Dette både for, at få en større alsidighed i sorterne, samt for at støtte den danske bælgfrugtproduktion. Køkkenet holder sig til sæsonerne for frugt og grønt, så vi kan få dét, som dyrkes tættest på os. Den klimavenlige kost foreskriver mindre kød og flere bælgfrugter og grøntsager. Vi har mange vegetariske måltider og serverer kød og fisk ca. 1 gang om ugen og som pålæg. I arbejdet med det bæredygtige køkken fokuserer vi endvidere på at mindske madspild både i madproduktionen men også bagefter. Rest brød bruges også som croutoner, drys, øllebrød mm. I maddannelsesprocessen og det pædagogiske arbejde må der dog accepteres en smule madspild – Vi ser det som en investering i fremtiden. Køkkenet er også med til at lave en pædagogisk aktivitet i børnehaven. Det kalder vi for "Skrællecafe" hvor børnene er med til at skrælle og skære grønsager til måltiderne.