Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Værdier i Børnehuset Asserbo

I Halsnæs kommune arbejdet vi ud fra børnesynet

  • Børn og unge har en værdi i sig selv
  • Børn og unge skal opleve at høre til i det nære fællesskab
  • Børn og unge har potentiale 
  • Børn og unge har ønsker og håb for fremtiden  
  • Børn og unge skal blive så dygtige som de kan 
  • Børn og unge kan være i problemer - men er aldrig et problem 

I Børnehuset Asserbo er vi forpligtede til, at arbejde aktivt med børnesynet, og indrette vores hverdag og pædagogiske praksis efter det. Vi bestræber os på, at dygtiggøre os som børnehus, og møde børnene med et blik for barnets ressourcer og kompetencer, gennem et anerkendende syn. Vi vægter samarbejdet med PPR og øvrige instanser højt, for bedre at kunne målrette vores arbejde omkring barnet. Som en del af det pædagogiske arbejde, vil I som forældre blive inddraget i jeres barns hverdag og vi prioriterer forældresamarbejdet højt.  

I Børnehuset Asserbo blev vi i april 2023 DGI certificeret, og i den forbindelse evaluerede vi på vores hus værdier og kerneopgave. 

Se gerne video om vores DGI certificering her: Asserbo Børnehus er i bevægelse (dreambroker.com) 

Som Værdiord i børnehuset har vi valgt: bevægelsesglæde, børnefælleskaber og leg. 

Vores Formål med at blive DGI certificeret er, at støtte op om barnets selvfølelse, værdien i at kunne selv, mestring og øge barnets robusthed. 

Hvordan vi vil lykkes med det, er ved at have fokus på: At bevæge os inden for barnets zone for nærmeste udvikling, støtte barnet i at bevæge sig ud af komfortzonen og ind i panikzonen hvor udviklingen sker, skabe lige deltagelsesmuligheder for alle, give pladsen til at observere og deltage på forskelligvis, gå på optagelse i hvad der fanger og optager de enkelte børn og gruppen sammen, møde børnene individuelt og i fællesskabet, justere vores læringszoner både ude og inde efter behov, vi som voksne skal gå foran, vedsiden af og bagved barnet og være de gode rollemodeller.   

I børnehuset har vi en øget opmærksomhed på hvornår vi hæmmer børnenes bevægelsesmuligheder, og hvornår vi er med til at udvikle, inspirere og give efter for den. Det er vigtigt for os, at det er med børnene i fokus, og deres perspektiv der baner vejen. Vi tager udgangspunkt i børnenes nærmeste udviklingszone, kompetencer og hvor vi gerne vil udfordre børnene. 

Vi er blandt andet opmærksomme på både de grovmotoriske og finmotoriske bevægelser, og det at bruge kroppen i alle situationer i hverdagen. Bevægelse er ikke kun at være i vilde lege med høj puls, men ligeså, at kunne være i ro i kroppen og mestre de små bevægelser også. Ydermere handler det om det sansemotoriske, det at føle, mærke og se det vi gør med kroppen og kunne regulere sig i forhold til situationen, følelser og andre mennesker.